Skip to main content
ŠTRBArace 2022
| Stano Čopík

15. zo 63 a 16. zo 141 – toto sú čísla, o ktorých sa oplatí vedieť viac.

Krásne počasie babieho leta odštartovalo tohtoročné školské športové preteky ŠTRBArace 2022. Vytrvalostný beh s prekážkami, ako ho mnohí poznáme pod názvom SPARŤAN RACE, sa pre stredoškolákov uskutočnil 5.10. 2022 v nádhernom prostredí Štrbského Plesa. V Areáli snov pod mostíkmi na tratiach, kde sa v zime konajú preteky v bežeckom lyžovaní, si zmerali sily jednotlivci aj družstvá na 2km dlhom okruhu, a to rovno na MAJSTROVSTVÁCH SLOVENSKA.

Pretekári museli bežecky zvládnuť nielen 2km v teréne, ale zdolať aj rôzne prekážky, ako podliezanie v blate, slalom do kopca, výbeh do strmého kopca pod mostíky, nosenie pneumatík, vriec, hádzanie oštepom na cieľ, vyliezanie na veľké stohy slamy atď.

A veru sa naši pretekári Michaela Orolínová 1.PS B, Simona Jacková 2. PS B, Marko Kočiš 2. PS B, Patrik Zuštiak 3. PS B v silnej konkurencii stredných škôl vôbec nestratili. Práve naopak. Každý z nich podal skvelý výkon, ktorý v súťaži družstiev zo 63 škôl z celého Slovenska priniesol parádne 15. miesto pre našu ZDRAVOTKU, z popradských stredných škôl sme skončili 3. a medzi strednými školami Prešovského kraja sme sa umiestnili na 5. mieste.

Ani v súťaži jednotlivcov/jednotlivkýň sme neodišli naprázdno. Naša Michaela Orolínová v konkurencii 141 dievčat v súťaží jednotlivkýň obsadila parádne 16. miesto. Nadšenie, radosť z pohybu, dobrá nálada, pocit, že sme do pretekov dali celé srdce, opätovné zvítanie sa s priateľmi - pretekármi z iných škôl - to sú čerešničky na torte ŠTRBArace 2022.

Ďakujeme našim pretekárom za výbornú reprezentáciu. Ukázali, že športovať sa oplatí a že sa vôbec neboja posúvať svoje hranice.

Športu zdar.

Mgr. Lenka Litvinová