Skip to main content
Pred nástupom do školy
| Stano Čopík

Vážení rodičia, milí žiaci, kolegyne a kolegovia. O niekoľko dní končia predĺžené vianočné prázdniny. Minister školstva oznámil, že od 10. januára 2022 sa vo všetkých školách obnovuje prezenčné vyučovanie. Prevádzka škôl bude fungovať podľa školského Covid semaforu nastaveného v septembri. To znamená, že pred nástupom do školy je každý žiak povinný predložiť prehlásenie o bezpríznakovosti (buď elektronicky prostredníctvom EduPage alebo v tlačenej podobe pri rannom filtri 10. januára). Taktiež ostávajú v platnosti aj ostatné doterajšie opatrenia: povinnosť nosenia rúška v interiéri školy, karanténa žiaka či triedy pri zistenej pozitivite, testovanie... Pre včasné odhalenie pozitivity a tým zamedzeniu rozšírenia nákazy v rodine či v triede je okrem dodržiavania hygienických protipandemických opatrení dôležité aj samotestovanie testami, ktoré ste dostali od školy.

Odporúčam vám testovať sa každú nedeľu, stredu a v prípade objavenia sa príznakov ochorenia. Použitie samotestu aj jeho výsledok nám oznamujte prostredníctvom EduPage. Oznamovanie použitia samotestu je veľmi dôležité, pretože podľa aktuálnych informácií z ministerstva školstva sa budú v roku 2022 distribuovať ďalšie samotesty pre žiakov za týchto podmienok:

1. Rodič resp. plnoletý žiak prejaví záujem o testy (napr. správou cez EduPage)

2. Škola vykáže počet doteraz použitých samotestov (z roku 2021) v online formulári „Týždenné hlásenie škôl“ O testy v roku 2022 bude môcť škola požiadať iba v prípade, že má od rodičov resp. žiakov potvrdené použitie samotestov v počte minimálne 50% z doteraz vydaných samotestov. Preto žiadam všetkých žiakov, ktorí dostali samotesty, aby cez eduPage (najlepšie do 7.1.2022, najneskôr do 10.1. 2022 ráno) oznámili:

a) koľko samotestov od školy dostali,

b) koľko z ich do 7.1.2022 použili,

c) či majú záujem o ďalšie samotesty v roku 2022

Ďakujem vám za spoluprácu a teším sa na stretnutie v škole 10.januára.

Miroslav Bednár, r.š.