Skip to main content
Aktuálne informácie 4.10.2021
| Miro Bednár

foto studenti 13Od 1.októbra 2021 sa naša škola nachádza v oranžovej fáze školského COVID semaforu. Oranžová fáza predstavuje stav, kedy je v škole minimálne jeden potvrdený prípad na ochorenie COVID-19.

Žiaci, u ktorých bolo potvrdené ochorenie COVID-19, majú prerušenú dochádzku do školy a sú v izolácii. Domáca izolácia trvá 10 dní od dátumu vykonania PCR-RT testu s pozitívnym výsledkom, pokiaľ sa počas posledných troch dní tejto doby u tejto osoby nevyskytol ani jeden z klinických príznakov ochorenia COVID-19. Aj osoby v úzkom kontakte s pozitívne testovanou osobou majú prerušenú dochádzku do školy a sú v karanténe - okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény. Karanténa trvá 10-dní. Pokiaľ bude výsledok RT-PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň karantény negatívny a žiak nemá žiadne príznaky COVID-19, karanténa môže byť ukončená po 7 dňoch.

Pozitívne testovaná osoba a úzke kontakty, u ktorých sa prejavili príznaky ochorenia COVID-19 počas izolácie/karantény postupujú podľa usmernení všeobecného lekára pre deti a dorast alebo regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Trieda žiaka pokračuje v prezenčnom vyučovaní. Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt inej pozitívnej osoby), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u osoby nepotvrdí ochorenie COVID-19. Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka škole a všeobecnému lekárovi pre deti a dorast, ktorý na jeho karanténu dohliada.

Vyučovanie v triedach, ktoré sú v karanténe prebieha dištančnou formou, s výnimkou praktického vyučovania žiakov, ktorí si uplatnili výnimku z karantény.

Poprad,4.10.2021
Mgr. Miroslav Bednár, r.š.