Skip to main content
Zlatý ÁMOS
| Tatiana Husárová
Súťaž o najoblúbenejšieho učitela na Slovensku - Zlatý Amos 2018, mala v tomto roku aj zástupkyňu z radov našich učiteľov !Lýdia Cimermanová , triedna profesorka II. ZA A triedy sa prebojovala do absolútneho finále tejto celoštátnej súťaže z celkového počtu 376 prihlásených. Odborná porota vyberala finalistov na základe prihlášok, fotografií a básne, ktorú o svojom učiteľovi pripravili žiaci. 
" Naša triedna Lýdia si nomináciu zaslúžila na sto percent! Vždy je k nám vľúdna, chápavá, žiari dobrou náladou, je zároven veľká profesionálka vo svojom odbore, je nám obrovskou oporou a aj kamarátkou ", napísala do prihlášky študentka Natália Petruľová.
 
Odbornú porotu Lýdia presvedčila aj spracovaním voľnej  súťažnej disciplíny, v ktorej sa jej pri žrebovaní ušla téma HIP-HOP a RAP - Občianska náuka. Mimoriadne vydarený song spolu s tancom predviedla Lýdia so svojimi študentami na pódiu v Zrkadlovom háji v Bratislave pred zrakmi asi 500 divákov.
 
"Konkurencia bola silná, ale my sme si verili, získali sme si sympatie publika a hlavne, súťaž sme si užívali! Bola som v Bratislave spolu s 10 mojimi žiakmi, ešte viac sme sa zblížili...Dovoľujem si povedať, že sa máme úprimne radi, sme k sebe prajní a pomáhame si navzájom! Nikdy nebudem ľutovať, že som do súťaže šla" hovorí otvorene Lýdia Cimermanová.
 
Zo 16 semifinalistov sa Lýdia dostala až do tímu 8 najlepších! Prvenstvo v tejto súťaži nakoniec pripadlo učiteľovi z Košíc, no naša Lýdia je pre nás vítazkou. Chce to veľkú dávku odvahy vystúpiť " z kožou na trh ", pred zraky obecenstva a vlastne celého Slovenska. Záznam zo súťaže Zlatý Amos sa bude vysielať na konci školského roka v televízii STV. Všetci prosím sledujte a uznajte, ze Stredná zdravotnícka škola v Poprade, naša škola, produkuje vynikajúcich pedagógov hodných obdivu! :)
 
Lýdii Cimermanovej zo srdca blahoželáme a študentom II. ZA A triedy ďakujeme za bojovnosť a otvorené srdcia, s ktorými svoju triednu dostali až do finále.