Skip to main content
Exkurzia Blava
| Katka Tomková

7.11.2017 sa 14 žiakov z 1. - 3.ročníka zúčastnilo exkurzie do NR SR v Bratislave. Hneď po príchode sme sa ubytovali. Ubytovanie, ktoré bolo situované v Starom meste, blízko Prezidentského Paláca. Odtiaľ sme mali blízko do NR SR, aj večer do divadla.

Počasie nám prialo, a tak sme sa k budove Národnej rady dostali krátkou prechádzkou. Po príchode sme mali možnosť vidieť slávnostný akt, ktorý sa konal ne počeť pamiatky Alexandra Dubčeka. Pri tejto príležitosti mal hlavný prejav predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Následne sme sa premiestnili do budovy NR SR , kde sme absolvovali bezpečnostnú kontrolu. Potom sa nás ujal náš sprievodca, s ktorým sme absolvovali prehliadku NR SR. Zasvietil nás do práce poslancov a oboznámil s históriou NR SR.

Zároveň sme mali možnosť vidieť aj tlačovú besedu k výsledkom volieb do VÚC a stretnúť mnoho politikov a novinárov. Vo večerných hodinách sme si v divadle Astorka Korzo 90 pozreli divadelné predstavenie Kontajner Paríž, v ktorom účinkovali známi herci, ako napr. Latinák, Kemka, Miezga, Porubjaková, Jakab...

Na druhý deň ráno, v stredu, sme sa vybrali do Starého mesta a absolvovali prehliadku historického jadra. Unavení, ale plní dojmov sme sa vo večerných hodinách vrátili do Popradu.

Júlia