Skip to main content
Dôležité informácie k prijímaciemu konaniu
| Miro Bednár

PRIHLÁŠKA NA ŠTÚDIUM (rodič/zákonný zástupca, základná škola)

Prihláška zaslaná v pôvodnom termíne (do 10.apríla 2020) je zaevidovaná a platná.

TERMÍN 19.máj 2020

Ak ste prihlášku ešte neodoslali, môžete ju podať nasledovne - do 19.mája 2020 musí byť prihkáška na škole, dôležitý je dátum prijatia príhlášky:

  • kontaktujte základnú školu, ktorú Vaše dieťa navštevuje a dohodnite odoslanie prihlášky cez školský elektronický systém EduPage, alebo
  • pošlite prihlášku elektronicky na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., alebo
  • pošlite prihlášku klasickou poštou na adresu školy (SZŠ, Levočská 5, 058 50  Poprad).

Na prihláške sa nevyžaduje podpis zákonného zástupcu ani potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti uchádzača o štúdium. Žiadame však dôsledné vyplnenie kontaktov (telefónne číslo, e-mail) zákonného zástupcu.

TERMÍN 29.máj 2020

VÝSLEDKY PRIJÍMACIEHO KONANIA (riaditeľ strednej školy)

  • Riaditeľ strednej školy do 29. mája 2020 zverejní zoznam uchádzačov o štúdium podľa výsledkov prijímacieho konania na webovom sídle školy a na oznamoch školy.
  • Riaditeľ strednej školy do 29. mája 2020 rozhodne o prijatí alebo neprijatí uchádzača na základe výsledkov prijímacieho konania.
  • Riaditeľ strednej školy najneskôr do 29.mája 2020 doručí uchádzačovi o štúdium rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí na štúdium cez informačný systém základnej školy (EduPage), odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu alebo poštou.

TERMÍN 4.jún 2020

POTVRDENIE O NASTÚPENÍ NA ŠTÚDIUM (rodič/zákonný zástupca)

  • Rodič alebo zákonný zástupca uchádzača do 4. júna 2020 doručí strednej škole, do ktorej bol uchádzač prijatý na vzdelávanie, potvrdenie o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenie o nenastúpení žiaka na štúdium. Nástup nie je možné zrušiť.
  • Rodič alebo zákonný zástupca uchádzača doručí strednej škole záväzné potvrdenie o nastúpení alebo nenastúpení žiaka na štúdium cez informačný systém základnej školy (EduPage), odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu alebo poštou na adresu strednej školy. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.

adobe potvrdenie o nastúpení                                             adobepotvrdenie o nenastúpení

TERMÍN 5. jún 2020

POKRAČOVANIE PRIJÍMACIEHO KONANIA (riaditeľ strednej školy)

  • Riaditeľ strednej školy do 5. júna 2020 zverejní počet obsadených miest a počet voľných miest na webovom sídle strednej školy a na výveske strednej školy.
  • Rodič alebo zákonný zástupca uchádzača sa môže proti neprijatiu odvolať (ak už uchádzač nie je prijatý na inú strednú školu) v zákonnej lehote týmito spôsobmi: odoslaním naskenovaného odvolania na emailovú adresu školy (Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.) alebo klasickou poštou (doporučeným listom na adresu Stredná zdravotnícka škola, Levočská 5, 058 50 Poprad) alebo osobne pri dodržaní epidemiologických opatrení.
  • Riaditeľ strednej školy do 15. júna 2020 vydá rozhodnutie o prijatí nasledujúcim uchádzačom zo zoznamu uchádzačov (podľa výsledkov prijímacieho konania), ktorí podali odvolanie, ak už uchádzač nie je prijatý na inú strednú školu.
  • Riaditeľ strednej školy najneskôr do 15. júna 2020 zverejní 100% naplnenosť tried na webovom sídle strednej školy a na výveske strednej školy.
  • Riaditeľ strednej školy do 15. júna 2020 poskytne orgánu miestnej štátnej správy v školstve a samosprávnemu kraju v jeho územnej pôsobnosti požadované údaje o žiakoch, ktorí nastupujú na štúdium na strednej škole.