Erasmus SPLIT
| Zuzka Hrivíková

V termíne od 18.9. – 27.9.2022 sa PhDr.Jana Kokoruďová a Mgr. Zuzana Hrivíková zúčastnili v rámci projektu ERASMUS+ 10dňového Intenzívneho kurzu angličtiny pre učiteľov a zamestnancov školy v chorvátskom Splite.

V Splite sa stretlo cca 60 účastníkov zo 14 krajín.

Našu skupinku tvorilo 12 účastníkov z Poľska, Švédska, Španielska, Českej republiky a Estónska.

V škole sme naozaj strávili intenzívne 6 hodín, dokonca aj cez víkend. Naše aktivity boli zamerané prevažne na konverzáciu, čítanie a počúvanie s porozumením a taktiež sme sa venovali aj písaniu príbehov. Kurz prebiehal v priestoroch Odbornej technickej školy v Splite / Obrtna tehnička škola/ a tréningovom centre kurzov Erasmus. Dva dni sme mali vyučovanie v prírode, na Bene Beach.

Dúfame, že absolvovanie tohto kurzu nám pomôže pri rozširovaní našich možností v oblasti stáži žiakov i učiteľov na stredných školách so zdravotníckym zameraním aj v anglicky hovoriacich krajinách. Samozrejme, že sme spoznávali aj okolie Splitu a jeho kultúrne pamiatky – Dokleciánov palác, navštívili sme historické mestá Salona a Trogir, a jeden celý deň sme strávili spoznávaním ostrova Brač a aj kúpaním na svetoznámej pláži Zlatý roh. Počas 10 dní sme nadviazali nové osobné a veríme, že i pracovné kontakty.