Skip to main content
Príchod do školy po jarných prázdninách
| Miro Bednár

Dobrý deň,

Aktuálne informácie k vyučovaniu po jarných prázdninách:

Školský semafor ministerstvo školstva aktualizovalo s platnosťou od 25.februára 2022. Najdôležitejšie zmeny sa týkajú karanténnych opatrení, individuálnej izolácie a režimu prekrytia horných dýchacích ciest. Najdôležitejšie:

  1. Stále platí, že po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) žiak resp. zákonný zástupca žiaka škole predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“.
  2. Ak má žiak pozitívny výsledok testu na COVID19: - ostáva doma (v karanténe-domácej izolácii), - oznámi škole že mal pozitívny výsledok testu, - kontaktuje svojho lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup (usmernenie lekára žiak oznámi svojej triednej učiteľke), - po skončení karantény nosí respirátor po dobu 5 dní,
  3. Žiaci a pedagogickí zamestnanci ktorí prišli do úzkeho kontaktu s pozitívnou osobou do karantény nejdú (pokračujú vo vyučovaní), pokiaľ sa u nich neprejavia príznaky ochorenia COVID19 - počas prezenčnej výučby namiesto karantény nosia po dobu 10 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou respirátor/rúško
  4. Ruší sa povinnosť nosiť respirátor počas vyučovania v TRIEDE. - povinnosť nosiť respirátor/rúško PLATÍ pre spoločné priestory (šatňa, chodby, sociálne zariadenia, kancelárie ... )
  5. Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť do budovy školy len na základe predloženia „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

opatrenia 28022022

Miroslav Bednár
riaditeľ školy