Deň jablka
| Stano Čopík

Jeseň je plná farieb a jej paletu dotvárajú plody,ktoré sú zdrojom vitamínov i minerálov tak nevyhnutných pre správne fungovanie nášho tela. Aby sme aj my v škole neopomenuli zdravú výživu a jej význam pri udržiavaní dobrého zdravia - 19.októbra sme si rozhlasovým vstupom formou krátkej prednášky, ktorú si pripravili dve štvrtáčky - Zuzka Haberová a Kristínka Ďurtová o potrebe prísunu vitamínov v prirodzenej forme. Z ovocia je pre naše zemepisné pásmo typické pestovanie jabĺk, ktoré majú nezastupiteľné miesto v našom jedálničku. Ich využitie poznajú mali i veľkí. V ten deň nám chutili ešte lepšie ako inokedy;) Možno aj preto, že ich rozdávali šikovní druháci. Jablkám dajme priestor na našom stole počas celého roka.