Oznam RŠ 24.2.2021
| Stano Čopík

foto studenti 25Na základe aktuálneho rozdelenia okresov do stupňov pre COVID AUTOMAT (okresy Poprad a Levoča sú v bordovej farbe a okresy Kežmarok a Stará Ľubovňa dokonca už v lepšej – červenej farbe) a manuálu ministra školstva „Návrat do škôl 2021“, ktorý v týchto prípadoch umožňuje prejsť na prezenčnú formu vzdelávania, v stredných zdravotníckych školách vo všetkých triedach, sme sa rozhodli od 1.marca 2021 začať s vyučovaním v škole a prax vykonávať v Nemocnici Poprad.

Nutnou podmienkou účasti na prezenčnom vyučovaní je negatívny test každého žiaka a u neplnoletých žiakov aj negatívny test jedného z rodičov. Pri prvom nástupe do školy (1.3.2021) teda každý žiak predloží Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti (je na web stránke školy) a keďže platnosť testu je 7 dní, tak ho bude potrebné predkladať vždy po uplynutí platnosti testov.

Žiaľ, podľa COVID AUTOMATU sú školské internáty uzavreté. Preto žiaci ubytovaní v internátoch budú z prezenčného vyučovania ospravedlnení a ich vzdelávanie bude individuálne (ako keby boli PN).

Vyučovať sa bude podľa rozvrhu zo začiatku školského roka – bude opätovne zverejnený (v priebehu štvrtka), ale určite v ňom budú každý deň zmeny, preto sledujte edupage denne (aj podvečer).

Všetci si uvedomujeme vážnosť pandemickej situácie, ktorá nie a nie sa zlepšiť... Ak aj v tejto situácii dostali stredné zdravotnícke školy výnimku („otvoriť“ sa vo všetkých triedach) oproti iným stredným školám, je to dôkaz našej dôležitosti pre spoločnosť. Určite nás to teší, ale aj zaväzuje a preto vás chcem všetkých opakovane požiadať/poprosiť o dodržiavanie princípu R-O-R doma i na verejnosti . V škole určite dodržíme všetky zásady ochrany zdravia – ranný filter, dezinfekcia rúk, dezinfekcia spoločných priestorov, obmedzenie kontaktov a používanie ochranných prostriedkov horných dýchacích ciet: odporúčame respirátory min triedy FFP2, akceptujeme aj chirurgické rúška ale nie obyčajné látkové rúška.

Mgr. Miroslav Bednár
riaditeľ školy