Máme Slovenku roka 2020
| Zuzana Litomerická

Slovenka roka 2020Dni všedné plynú v pravidelnom rytme. Niekedy všedný stereotyp vystrieda okamih slávnostný. Nastane deň udalostí. Takým bol naisto pre našu kolegyňu finálový deň a predovšetkým slávnostný večer 12. ročníka ankety „ Slovenka roka 2020“. Prestížnu anketu nezastavil ani covidový semafór. Adeptky finálového večera tejto veľkolepej udalosti pod gesciou časopisu Slovenka, v spolupráci so SND a RTVS, sa zišli v komornom svete historickej budovy Slovenského národného divadla.

Anketa, ktorá prezentuje úspešné, pracovité slovenské ženy z rôznych oblastí spoločenského života, si získala za dlhé roky meno a ohlas. Záštitu nad tohtoročným ročníkom prevzala prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. K dvadsiatim siedmym adeptkám na ocenenie, súťažiacim v deviatich kategóriách, sa zaradila aj naša kolegyňa zo Strednej zdravotníckej školy v Poprade Mgr. Tatiana Husárová. Bola nominovaná na ocenenie v kategórii Vzdelávanie. Silné zastúpenie mala v jej osobe nielen naša škola, ale aj mesto Poprad a Prešovský kraj.

Táňu poznám už pár rokov, učí anglický jazyk, a dušu a srdce vkladá do prípravy a réžie divadelných predstavení, do ktorých angažuje hercov – amatérov predovšetkým z nášho regiónu, rôznych profesií a samozrejmosťou je režijné obsadenie našich žiakov, žiakov gymnázií a iných stredných škôl. Vyhľadáva talenty a dáva im priestor na doskách, ktoré znamenajú svet. Zušľachťuje, kultivuje a obohacuje nás svojim neutíchajúcim entuziazmom a zápalom pre divadlo, prózu, poéziu. Práci s talentovanou mládežou sa venuje už 15 rokov. Je zakladateľkou a riaditeľkou Art Academy v našom meste .Nezabudnuteľné bolo pásmo recitácií osobností popradského regiónu v TV Poprad pod jej režijným vedením.

Osobne ju vnímam ako krásnu, citlivú a talentovanú ženu. Jej vonkajšia krása korešponduje s jej krásou vnútornou, s jej neopakovateľným vnímaním poézie nášho sveta. Obdivujem jej nadšenie pre prácu školskú aj mimoškolskú, jej široký záber aktivít, okrem spomínaných je aj poslankyňou mestského zastupiteľstva v Poprade.

Tatiana miluje Slovensko, slovenčinu a je národnou patriotkou, a to napriek tomu že ovláda anglický a španielsky jazyk. Snúbi v sebe veľa talentov, a to nielen pre jazyky.

30. augusta 2020 som s napätím sledovala finálový galavečer ankety“ Slovenka roka 2020“. Na pódiu defilovali nominované ženy v rôznych kategóriách, sledovala som program, vystúpenia umelcov, aj sprievodné slovo moderátorov.

Nastala očakávaná chvíľa. Vyhlásenie víťazky v kategórii Vzdelávanie. Záber kamery na Tatianu v krásnych bielych šatách, a vyhlásenie výsledkov. Chvíľa napätia... Očakávanie... Víťazkou sa stáva učiteľka so Strednej zdravotníckej školy v Poprade, naša drahá kolegyňa, naša priateľka. Žiari na pódiu a preberá si ocenenie z rúk prorektora Ekonomickej univerzity v Bratislave Rudolfa Siváka a majiteľa European Institue Prague a poslanca mesta Košice Vladislava Stanka. Teším sa, posielam virtuálne blahoželanie, zdieľam hrdosť, stotožňujem sa s jej slovami z pódia o láske k Slovensku, vlasti.

Myslím, že všetci z našej Strednej zdravotníckej školy jej z celého srdca želáme tento životný úspech, úprimne blahoželáme a veríme, že tak ako našu školu, mesto a kraj zviditeľnila dnes , že tak urobí aj zajtra... Ľudia ako Tatiana Husárová sú nádejou pre tento svet, že ostane láskavým a ušľachtilým miestom pre náš život.

https://www.facebook.com/PresovskyKraj/posts/873019409892757