Skip to main content
Týždeň v Splite
| Zuzka Čopíková

Októbrový týždeň strávený v chorvátskom Splite v rámci projektu Erasmus+ KA1 nám, štyrom učiteľkám zo Strednej zdravotníckej školy v Poprade, dal veľmi veľa. Dve z nás absolvovali kurz Posilnenie motivačných stratégií v súčasnej triede a druhá dvojica sa zúčastnila kurzu Zlepšenie jazykových schopností v anglickom jazyku. Súčasťou obidvoch kurzov boli veľmi zaujímavé prednášky, ale aj workshopy, či praktické prezentácie nových metód učenia sa.

V motivačnom kurze sme hovorili o sebamotivácii učiteľa, charakterizovali sme učiteľa 21. storočia, dozvedeli sme sa o nových technológiách využiteľných pri vzdelávaní (Kahoot, Padlet), mali sme možnosť vidieť deti pri učení sa angličtiny s využitím ActiveFloor technológie.

V jazykovom kurze sme si zlepšili všetky 4 zručnosti – čítanie, písanie, počúvanie a rozprávanie, rozšírili sme si slovnú zásobu a naučili sme sa vyhýbať sa bežným gramatickým chybám v anglickom jazyku. Mali sme možnosť diskutovať s učiteľmi z iných krajín a zdieľať s nimi svoje skúsenosti.

Okrem vzdelávacích aktivít sme mali možnosť zúčastniť sa sprevádzanej prehliadky mesta Split a výletu do krásneho Zadaru, či Trogiru, ochutnali sme aj tradičné chorvátske jedlá a zažili neopakovateľnú atmosféru.

Bol to nezabudnuteľný týždeň plný vzdelávania, aktivít, ale i slnečného počasia a neopakovateľných momentov, na ktoré si vždy radi spomenieme.