Skip to main content
Exkurzia IV.ZAB v Prahe
| Zuzana Litomerická

V krásnych dňoch, počasím pripomínajúcim jarné dni, sme so IV.ZAB triedou navštívili stovežatú matičku Prahu. Úžasné, históriou voňajúce mesto na brehoch Vltavy. Chceli sme si spríjemniť náročný čas predmaturitného finišu, navštíviť najznámejšie dominanty Prahy - Vyšehrad, Staromestské námestie, Karlov most. Do Prahy sme pricestovali v poobedňajších hodinách, vo štvrtok 14.02.2019, následne naše kroky viedli do hotela Olšanka. Centrom našej pozornosti sa v piatok 15.02.2019 stala Fakultná nemocnica Motol, špičkové zdravotnícke zariadenie, ktoré som ja osobne poznala len z televíznych reportáží. Bolo pre nás cťou navštíviť ho vďaka ústretovosti pani Všetečkovej, ktorá reflektovala náš záujem absolvovať odbornú exkurziu s presahom Slovenska. Žiaci IV. ZAB si pozreli oddelenia kardiochirurgie, urgentného príjmu detí, potrubného transportného systému a korytnačkového transportného systému. Aj pre mňa to bol zážitok, dojem neopísateľne pozitívny. Opozitom návštevy FN PRAHA MOTOL sa stala v sobotu16.02.2019 návšteva Barandovských štúdií. Prešli sme kostymérňou aj maskérňou, prebrázdili rozsiahle ateliéry aj priľahlý areál. Vyšantili sa žiaci, ale aj pani prof. Myšičková , i ja.

V sobotu poobede sme sa prešli mestom, zvečnili chvíle v tomto meste s nádychom storočí. Nedeľa 17.02.2019 sa stala dňom balenia, rozlúčky a nakupovania darčekov z pražskej metropole.

Vo svojom mene dúfam, že krásu Prahy objavili aj tí, ktorí sa v nej ocitli prvý krát, že návšteva FN PRAHA MOTOL sa pre niektorých stala víziou potencionálne možného prvého pracoviska a Praha miestom vysokoškolského štúdia zdravotníckej profesie.