Skip to main content
Týždeň primárnej prevencie
| Katka Tomková

Aj tento školský rok sa budeme snažiť naplniť náš cieľ v rámci primárnej prevencie: Škola bez drog. Preto sme v týždni od 12.novembra do 16.novembra zrealizovali niekoľko zaujímavých prednášok spojených s besedami s odborníkmi pracujúcimi v tejto oblasti.

Hneď v pondelok medzi žiakov 1.ročníka prišiel príslušník Mestskej polície v Poprade Mgr. Martin Jakub, referent preventívnych činností. Po premietnutí zaujímavého dokumentu k drogovej problematike so žiakmi na túto tému potom aj diskutovali.

Vo štvrtok k nám prišiel z OLÚP Predná Hora PhDr. Vladimír Stanislav, PhD., MPH, námestník riaditeľa pre psychoterapeutickú starostlivosť. Druhákom priblížil tematiku Nelátkových závislostí. Téma žiakov veľmi zaujala, pretože bola pretkávaná príbehmi z praxe. V závere obidve zúčastnené strany skonštatovali, že by sa mohlo zrealizovať ešte ďalšie stretnutie na pôde Liečebného ústavu.

A na záver týždňa v piatok medzi študentov 3. ZA B prišla podpredsedníčka Okresného súdu v Poprade: JUDr. Petrušková, aby sa s nimi podelila o svoje dlhoročné skúsenosti a poznatky z praxe.

Aj touto cestou sa chceme ešte raz veľmi pekne poďakovať našim hosťom za spoluprácu .