ŠTUDENTSKÁ KVAPKA KRVI
| Slávka Slobodová

Prijmú študenti výzvu a prekonajú svoje obavy? Podľa prieskumu medzi mladými ľuďmi najčastejším dôvodom, pre ktorý nechodia darovať krv, je strach z množstva odobratej krvi. Prieskum robili študenti Katedry marketingovej komunikácie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, ktorí spolu so Slovenským Červeným krížom pripravili tohtoročnú Študentskú kvapku krvi.

Tvárami kampane sú mladí ľudia - dobrovoľníci SČK, ktorí sa pomocou hashtagov #nemajlenkecy a #nebudodveci prihovárajú svojim rovesníkom - študentom rôznych odborov. Ako prví prijali výzvu budúci zdravotníci, ktorí kampaň odštartujú v pondelok 16. októbra mobilným odberom na Strednej zdravotníckej škole na Záhradníckej ulici v Bratislave. Zdieľaním fotografií priamo z miesta odberu ukážu svoju odvahu a inšpirujú študentov ostatných profesií.

Súčasťou kampane sú nielen mobilné odbery krvi ale aj náborové workshopy či simulované odbery krvi organizované pracovníkmi a dobrovoľníkmi Slovenského Červeného kríža vo všetkých väčších mestách a mnohých obciach Slovenska. Cieľom kampane je rozšíriť rady pravidelných darcov krvi a získať prvodarcov z radov nielen mladých študentov. Viac informácií aj o mobilných odberoch počas kampane nájdete na darujkrv.redcross.sk.

Krv môžete darovať nielen na mobilných odberoch, ale aj na odberových miestach NTS SR a hematologicko-transfúznych oddeleniach nemocníc. Kampaň organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami nemocníc a potrvá do 17. novembra 2017. Študentská kvapka krvi je kampaňou so zápisom do registra ochranných známok Úradu priemyselného vlastníctva SR.